Alksninukas (lot. Carduelis spinus)(0)

2012-07-24 11:17
Eugenijaus Kavaliausko nuotrauka

Alksninukas. Eugenijaus Kavaliausko nuotrauka

Spalvingas, balsingas mažas paukštelis. Anksti pavasarį – vasario pabaigoje, kovo pradžioje, – kol nesugrįžę pagrindiniai giesmininkai, juos galima išgirsti ir pamatyti skraidančius būreliais, o beieškodami maisto jie apsistoja sodybų medelių viršūnėse.

Gyvena eglynuose, parkuose. Maitinasi sėklomis, riešutais. Paplitę visoje Europoje, išskyrus Islandiją ir šiaurinę Skandinaviją. Fotografuota Tauragėje.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras