Pilkoji meleta (lot.Picus canus)(0)

2012-07-24 11:21
Eugenijaus Kavaliausko nuotrauka

Pilkoji meleta. Eugenijaus Kavaliausko nuotrauka

Lietuvoje gyvena nominalinis pilkosios meletos porūšis.
Retas Lietuvos sparnuotis, daugiausia aptinkamas  Čepkelių rezervate. Gyvena sėsliai arba klajoja nedideliu atstumu.
Nebaikštus, ramus paukštis. Gerai laipioja medžiais, tačiau ieškodamas maisto sugeba straksėti žeme. Daugiausia minta skruzdėlėmis ir jų perais. Skruzdėlynuose rausia urvus. Be to, lesa įvairius vabzdžius kenkėjus bei lervas. Paukštis retas, įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą. Fotografuota Pagramančio regioniniame parke

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras