Uldukas (lot. Columba oenas)(0)

2012-07-24 11:24
Eugenijaus Kavaliausko nuotrauka

Uldukas. Eugenijaus Kavaliausko nuotrauka

Lietuvoje perinti populiacija mažėja. Paukštis įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą. Ganėtinai baikštus ir žmogų pamatęs sprunka iškart. Peri juodųjų meletų iškaltuose uoksuose. Sugrįžta labai anksti ir jau kovo pabaigoje, balandžio pradžioje pradeda perėti.

Minta vien tik augaliniu maistu: įvairių augalų sėklomis, uogomis, žaliosiomis augalų dalimis.

Mūsų rajone daugiausia stebimas Karšuvos girioje. Fotografuota Neringos nacionaliniame parke.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras