Desertas / Gero apetito

2016-12-28 11:55

Metinės šventės, kaip Šv. Kalėdos ir Naujieji metai, visuomet esti džiugaus šeimos susibūrimo ir linksmybių šventė. O kokia gi šventė be vaišių stalo? ...

2016-11-26 22:41

Turbūt kiekvienas esame patyręs nusivylimą, kai bandant paruošti televizijoje matytą ar žurnale perskaitytą žymaus šefo receptą rezultatas neišeina labai džiuginantis. Žymūs virtuvės šefai naudoja profesionalią įrangą, kuri, pasirodo, padaro daugiau darbo nei galima ...

2016-04-24 07:18

Greita, paprasta ir skanu. Jeigu dar pasigaminsite mėlynojo pelėsinio sūrio padažo, tai pietūs sužavės ir išrankesnio skonio valgytojus. ...

2016-03-06 14:53

Šį pyragą iškepti tikrai paprasta, o kvapas ir skonis tikrai nenuvils. Jis šiek tiek primena Kalėdas, tačiau ir per gavėnią tokį išsikepti visai ne nuodėmė – jame nėra nei pieno, nei kiaušinių, o vietoj sviesto naudojamas aliejus. ...

2016-02-21 12:31

Jei neatsispyrėte pagundai nusipirkti visą lašišą, jokiu būdu neišmeskite galvos – išsivirkite keptų burokėlių ir žuvies sriubą. Skamba keistai? Galbūt. Bet labai skanu. Bandom? ...

2016-02-11 13:27

2015 metais 23 tonos maisto produktų, kurie turėjo patekti į rinką buvo užkrėsti salmonelės bakterijomis, 4,5 tonos – parazitais, daugiau nei 320 tonų maisto produktų viršijo leistiną kancerogeninių medžiagų kiekį. Ir tai tik keletas pažeidimų pavyzdžių, iš ...

2016-02-06 09:20

Kad vydami žiemą lauk nepristigtumėte jėgų, reikia daug ir sočiai valgyti. O prisivalgius desertui labai tiks desertiniai lietiniai, įdaryti varške ir konservuotais abrikosais.  ...

2016-01-23 11:16

Avokadas, kartais vadinamas vitaminų „bomba smegenims“, puikiai tinka ne tik salotoms ar sumuštiniams – iš jų galima pagaminti subtilaus skonio padažą, kuris puikiai dera prie keptos vištienos. ...

Raimondos Alysienės nuotrauka
2016-01-02 12:26

Kalėdinis šurmulys praėjo. Ir Naujieji – su trenksmu ir vaišių stalais. Jei dar nepervargote nuo sukiojimosi virtuvėje ir norite savaitgalį nustebinti artimuosius, tai siūlome šiek tiek pikantiško patiekalo receptą. ...

2015-12-19 16:07

Kiek gi galima Kūčioms pirkti gatavus kūčiukus? Juk mūsų močiutės visada šį tradicinį Kūčių valgį kepdavo ir su aguonų pienu ruošdavo pačios. Siūlome nepatingėti ir tuoj pat užminkyti tešlą. Namai pakvips pačiomis tikriausiomis Kalėdomis. ...

2015-12-05 12:41

Jei žiemai užsišaldėte vyšnių ar kitų vasaros uogų, pats metas traukti jas iš šaldiklio. Belaukiant Kalėdų, kai už lango spaudžia šaltukas, tegu namai pakvimpa kepiniais. Be to, šis pyragas labai greitai paruošiamas ir tikrai labai gardus.  ...

2015-11-29 11:03

Kartais verta atidžiai apžiūrėti šaldytuvą – gal pavyks ką nors skanaus pagaminti iš to, ką ten rasite, ir visai nereiks skubėti į parduotuvę. Šįkart mums pravertė brokolis, paprika, krabų lazdelių pakelis, o kad būtų pikantiškiau – įbėrėme pakepintų duonos ...

2015-11-22 10:29

Moliūgas – itin naudinga daržovė, kurioje yra apie 92 proc. vandens, 5–14 proc. angliavandenių (cukrų, krakmolo, ląstelienos), 1,1–1,7 proc. pektinų, mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, seleno, cinko druskų), vitaminų (C, B1, B2, ...

2015-11-08 08:48

Pyragus verta kepti vien dėl namus užplūstančio nepakartojamo aromato, ypač jei už lango šalta ir niūru. Šįkart siūlome išbandyti šokoladinio pyrago su varške receptą. ...

2015-10-31 15:35

Saldūs, minkšti, purūs, gražios oranžinės spalvos, o svarbiausia – sveikesni už įprastus blynus. Jei dar nebandėte tokių išsikepti – nebegaiškite! ...

2015-10-17 14:20

Vis labiau vakarietišką virtuvę užkariauja sočiosios, maistingosios bolivinių balandų sėklos (kitaip dar vadinamos kynva), kurios pasauliui žinomos jau daugiau nei 6000 metų. Nieko keisto, juk iš šio inkų atrasto „aukso“ paruošti patiekalai – itin gardūs. ...

2015-10-03 12:32

Kas dar nė karto negaminote skrandukų, surizikuokite. Neturėtumėte nusivilti, o ir vaikai miegai valgo. O atmetimo atveju, bent jau daržoves mielai sukirs. Svarbiausia, gerai išvirti skrandukus, kad būtų minkšti. ...

2015-09-18 15:27

Didelės saldžiosios paprikos, rodos, taip ir prašosi ko nors prikemšamos. Ko gero, labiausiai tam tinka malta mėsa. Mes naudojome kalakutienos faršą, o kad būtų dar liesiau, nepagailėjome morkų ir svogūnų. Buvo labai skanu! ...

Raimondos Alysienės nuotrauka
2015-09-11 15:27

Pyrago pagrindui reikės:300 g miltų, 100 g sviesto, 2–3 šaukštų grietinės, šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos Įdarui:4 kiaušinių, 300 g grietinės, 2–3 šaukštų cukraus, 100 g aguonų, vanilinio cukraus, žiupsnelio miltų, indelio konservuotų persikų ...

Raimondos Alysienės nuotrauka
2015-09-05 08:11

Reikės:  600 g jautienos filė, 100 g brokolių, 1 svogūno, 1 paprikos, 0,5 žiedinio kopūsto galvos, 6–8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, petražolių ...

2015-08-29 15:59

Nieko nėra gardžiau už nuo orkaitės sklindantį, nosį glostantį kepamo pyrago kvapą. Siūlome nuo medžio nusiraškyti keletą kriaušių ir išsikepti burnoje tirpstantį minkštutėlį pyragą ...

2015-08-22 14:09

Rugpjūčio pabaiga – pats pomidorų metas. Jei jūsų šiltnamyje ar darže jų prinoko daug, galite pasigaminti tikrai gurmanišką užkandį – džiovintų aliejuje konservuotų pomidorų.  ...

2015-07-24 15:34

Reikės:tortilijos paplotėlių;poros valg. š. medaus;50 g ožkos sūrio;Gražgarsčių salotų ...

Karolinos Stažytės nuotrauka
2015-07-19 10:26

Namų sode priaugo dilgėlių? Čiupkite pirštines, prisiskinkite šviežių lapelių ir neškite jas į virtuvę! Iš šių piktžolių, kurios yra tikra vitaminų (ypač vitamino C ir geležies) bei mineralų bomba, galima pasigaminti skanią sriubą.  ...

Karolinos Stažytės nuotrauka
2015-07-12 11:00

Šio pyrago nereikia kepti. Jo gaminimo procesas įveikiamas net tiems, kuriems kulinarijos subtilybės – sudėtingiausias reikalas. Paruošimas – greitas, o skonis – puikus, neišduodantis recepto paprastumo. ...