Bemieliai kūčiukai (0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-12-19 16:07

Virginijos Krylovienės nuotrauka 

Kiek gi galima Kūčioms pirkti gatavus kūčiukus? Juk mūsų močiutės visada šį tradicinį Kūčių valgį kepdavo ir su aguonų pienu ruošdavo pačios. Siūlome nepatingėti ir tuoj pat užminkyti tešlą. Namai pakvips pačiomis tikriausiomis Kalėdomis.

Kepti šiuos kūčiukus itin paprasta. Jie labai patiks ir tiks tiems, kas nemėgsta ar negali valgyti kepinių su mielėmis. Be to, bemielę tešlą užminkyti lengva. Šie kūčiukai labai gardūs, o iškepti juos sugebės ir vaikai. Ne veltui itališki, mat su baltuoju vynu. Tiks skanauti ne tik su aguonpieniu, bet ir paprastai pakramsnoti – bus traškūs.

Reikės:

100 ml alyvuogių aliejaus,

100 ml baltojo vyno,

100 g cukraus,

poros valgomųjų šaukštų aguonų,

350–400 g miltų

Dubenyje sumaišykite aliejų, vyną, cukrų ir aguonas ir dalimis berdami miltus užminkykite pokietę tešlą, ji turi nelipti prie rankų. Voliokite volelius, supjaustykite juos mažais gabalėliais, dėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol gražiai paruduos. Tai užtruks apie 20 min.

Skanaus!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras