Bolivinių balandų troškinys su feta(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-10-17 14:20

Karolinos Stažytės nuotrauka

Vis labiau vakarietišką virtuvę užkariauja sočiosios, maistingosios bolivinių balandų sėklos (kitaip dar vadinamos kynva), kurios pasauliui žinomos jau daugiau nei 6000 metų. Nieko keisto, juk iš šio inkų atrasto „aukso“ paruošti patiekalai – itin gardūs. Siūlome ir jums tuo įsitikinti. Pasigaminkite bolivinių balandų troškinį su feta.

Reikės:

stiklinės bolivinių balandų sėklų;

2 stiklinių daržovių sultinio;

8–10 vyšninių pomidoriukų;

2 mažų cukinijų;

2 skiltelių česnako;

1 svogūno;

1 paprikos (galima ir nedėti);

150 g tarkuoto fetos sūrio;

pusės citrinos sulčių;

50 g skrudintų žemės riešutų;

1 valg. š. džiovintų raudonėlių;

1 valg. š. sviesto;

po 1 arb. š. druskos, juodųjų pipirų;

šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir dar 10 min. brinkinkite. Česnakus ir svogūnus nulupkite, pakepinkite svieste ir alyvuogių aliejuje. Kai jie dailiai pagels, sudėkite griežinėliais pjaustytas cukinijas, per pusę perpjautus pomidoriukus, kubeliais pjaustytą papriką. Troškinį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, raudonėliais, įmaišykite bolivinių balandų sėklų košę, supilkite citrinų sultis, galiausiai įmaišykite tarkuotą fetą ir sausoje keptuvėje skrudintus riešutus. Skanaus!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras