Burnoje tirpstančios sūrio spurgos(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-05-17 12:37
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Reikės:

pakelio tarkuoto „Džiugo“ sūrio,

125 g (gabalėlio) mocarela sūrio,

pakelio varškės,

keleto šaukštų lydyto sūrio,

muskato riešuto,

2 kiaušinių,

100 g džiūvėsėlių,

krapų,

svogūnų laiškų,

žiupsnio Viduržemio jūros žolelių mišinio

Galima įdėti smulkinto rūkyto kumpio ar dešros, čili ar jelapeno pipiriukų, pelėsinio sūrio

Paruošimas:

Sumaišome visus sūrius, varškę, smulkintus žalumynus. Įtarkuojame truputėlį muskato riešuto, įberiame žiupsnį prieskonių. Iš sūrio masės šlapiais pirštais suformuojame nedidelius rutuliukus, juos mirkome į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kad spurgytės išlaikytų formą, šį veiksmą patartina atlikti du kartus.
Sūrio spurgas kepame įkaitintame aliejuje. Tol, kol apskrus. Išėmę nuvarviname riebalų perteklių ant popieriaus. Galima skanauti su majonezo, česnako ir pomidorų tyrės padažu.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras