Burnoje tirpstantis kiaulienos kepenų paštetas(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-05-09 15:18

Karolinos Stažytės nuotrauka

Reikės:

0,5 kg kiaulienos kepenų;

0,5 kg kiaulienos šoninės;

2 svogūnų;

morkos;

6 skiltelių česnako;

šaukšto sviesto;

pipirų ir druskos pagal skonį

Paruošimas: kepenis ir šoninę supjaustyti griežinėliais. Kepenis pamirkyti vandenyje ir virti keletą kartų, kol verdant nebeliks putų – kartą užvirti, pavirti 10 min., nupilti vandenį ir dar kartą užvirti ir pavirti. Taip tris kartus. Kai jau nesusidarys putos, virti apie pusvalandį.

Atskirai išvirti šoninę (apie 30 min.). Vandenį, kuriame mėsa verda, galima pasūdyti. Atvėsinti tiek išvirtas kepenis, tiek šoninę.

Sumalti, paeiliui įmaišant kepenų ir šoninės griežinėlius. Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas. Baigiant kepti sudėti smulkintus česnakus. Apkepusias daržoves sudėti ant sumaltos mėsos. Visą masę dėti į puodą ir užpilti sultiniu, kuriame virė mėsa. Pilti jo tiek, kad apsemtų. Pasūdyti, įberti pipirų ir virti apie 10–15 min.

Atvėsinti ir leisti per naktį sustingti. Skanaus!

Paštetą galima valgyti su ant paskrudintos batono riekelės užtepta avokado tyre ar bruknių uogiene.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras