Dilgėlynė – vitaminų bomba(2)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-07-19 10:26
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Namų sode priaugo dilgėlių? Čiupkite pirštines, prisiskinkite šviežių lapelių ir neškite jas į virtuvę! Iš šių piktžolių, kurios yra tikra vitaminų (ypač vitamino C ir geležies) bei mineralų bomba, galima pasigaminti skanią sriubą. 

Reikės:

10 vidutinio dydžio nuskustų bulvių;

5 vidutinio dydžio supjaustytų svogūnų;

2 skiltelių česnako;

1 l sultinio;

stiklinės riebios grietinėlės;

maišelio jaunų dilgėlių (apie 200 g);

druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių, Viduržemio jūros žolelių mišinio;

sviesto ir alyvuogių aliejaus (kepimui) 

Paruošimas:

Sriubos puode ant sviesto iki geltonumo apkepkite svogūnus, įspauskite česnako skilteles. Tuomet sumeskite ketvirčiais supjaustytas bulves ir trumpai apkepkite kartu su svogūnais. Supilkite sultinį. Uždenkite puodą ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės bulvės.

Dilgėlių lapelius, kuriuos skinkite su pirštinėmis, nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu. Joms praradus „dantukus“, supjaustykite. Kai bulvės jau bus beveik išvirusios, sudėkite dilgėles, prieskonius ir trumpai pavirkite. Gautą viralą smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite grietinėle ir užkaitinkite iki virimo.

Jei sriuba per tiršta, galima praskiesti sultiniu.

Sriubą taip pat galima pagardinti česnaku ištrintos juodos duonos džiūvėsėliais (pagamintais orkaitėje), paskrudintos šoninės gabaliukais ar pakepintomis saulėgrąžomis, trintu kietuoju sūriu.

Skanaus!

Skaityti komentarus (2) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras