Faršo vyniotinis (0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2014-12-04 11:27

Raimondos Alysienės nuotrauka

Reikės:

500 g faršo,

6 kiaušinių,

250 g majonezo,

350 g tarkuoto fermentinio sūrio,

1 svogūno,

druskos, pipirų.

Gaminimas:

Dubenyje išplakame 5 kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių ir majonezo masę, išmaišome. Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienelių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame iki 190 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 20 min.

Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo. Kad būtų sultingesnis, į faršą galima įpilti apie 50 ml vandens.

Iškepusį vyniotinio pagrindą išimame, atvėsiname apie 5 min. Ant jo sudedame faršą, paskirstome ir suvyniojame. Dedame atgal į iki 190 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepame dar 30–40 min. 

Galima patiekti kaip karštą ir šaltą patiekalą.

Skanaus!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras