Faršu įdarytos paprikos(2)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-09-18 15:27

Birutės Slavinskienės nuotrauka   

Didelės saldžiosios paprikos, rodos, taip ir prašosi ko nors prikemšamos. Ko gero, labiausiai tam tinka malta mėsa. Mes naudojome kalakutienos faršą, o kad būtų dar liesiau, nepagailėjome morkų ir svogūnų. Buvo labai skanu!

Paprikų kiekis priklauso nuo puodo pločio. Mums tilpo 6. Pirkome raudonas, nes kitokių nebuvo, bet jūs galite surikiuoti, pavyzdžiui, tautinę mozaiką – jei valgysite po kurios nors mūsų krepšininkų pergalės. Dar reikės pusės kilogramo faršo, poros saujų ryžių, poros svogūnų, poros morkų, kelių skiltelių česnako, kelių šaukštų grietinės, pomidorų padažo, druskos, pipirų. Jei turite svogūnų laiškų, krapų, petražolių, irgi pravers.

Paprikas reikia kruopščiai nuplauti ir nupjauti viršūnėlę su uodegėle – bus „beretė“. Paprikų vidų išgremžkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka ir suverskite į keptuvę, kad lengvai apkeptų. Apkeptas daržoves verskite į faršą (truputį pasilikite padažui), suberkite ryžius, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Prikimškite paprikas įdaro, ant viršaus uždėkite „beretes“. Sustatykite į puodą.

Dabar metas padažui, kuriame paprikos troškinsis. Sumaišykite grietinę, pomidorų padažą, pakepintas morkas su svogūnais, prieskonių. Užpilkite ant paprikų. Jei dar neapsėmė, įpilkite šiek tiek vandens. Troškinti reiktų maždaug pusvalandį. Prieš baigiant troškinti užberti smulkintų žalumynų. Patiekti su bulvėmis. Ir metas skanauti!

Skaityti komentarus (2) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras