Gardus pyragas su vyšniomis(0) 

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-12-05 12:41

Ramunės Ramanauskienės nuotrauka

Jei žiemai užsišaldėte vyšnių ar kitų vasaros uogų, pats metas traukti jas iš šaldiklio. Belaukiant Kalėdų, kai už lango spaudžia šaltukas, tegu namai pakvimpa kepiniais. Be to, šis pyragas labai greitai paruošiamas ir tikrai labai gardus. 

Pyragui reikės:

dėžutės šaldytų vyšnių (apie 500 g, galima naudoti ir kitas uogas, bet su vyšniomis pyragas bus gaiviausias),

180 g (pakelio) sviesto,

150 g cukraus,

vanilinio cukraus,

žiupsnelio druskos,

4 kiaušinių,

200 g miltų,

šaukštelio kėlimo miltelių,

saujelės smulkintų riešutų,

cukraus pudros

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukame su cukrumi, po vieną įmušdami kiaušinius. Suberiame vanilinį cukrų, su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus ir pusę riešutų. Riešutai gali būti kokie tik jums patinka – ir skiltelėmis pjaustyti migdolai, ir smulkinti skrudinti žemės riešutai, ir graikiniai – skanu su visokiais. Gerai išmaišome.

Į sviestu išteptą kepimo formą krečiame tešlą (ji turi būti riebios grietinės tirštumo). Ant viršaus gražiai išdėliojame atlaidintas vyšnias. Suberiame likusius riešutus.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40–50 minučių.

Iškepusį ir kiek pravėsusį pyragą apibarstome cukraus pudra.

Skanaukite, o jei dar turite ledų, su šiuo šiltu pyragu tiesiog liežuvį prarysite.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras