Gardusis kriaušių pyragas(1)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-08-29 15:59

Margaritos Rimkutės nuotrauka

Nieko nėra gardžiau už nuo orkaitės sklindantį, nosį glostantį kepamo pyrago kvapą. Siūlome nuo medžio nusiraškyti keletą kriaušių ir išsikepti burnoje tirpstantį minkštutėlį pyragą

Tešlai reikės:

100 g tarkuoto sviesto;

100 g grietinės;

1–1,5 stiklinės miltų;

1,5 arb. š. kepimo miltelių 

Įdarui reikės:

1 stiklinės grietinės;

1 stiklinės cukraus;

1 kiaušinio;

2 valg. š. miltų;

4–5 nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų kriaušių (galima įmaišyti obuolių) 

Iš visų produktų užminkyti tešlą, sukrėsti ją į apvalią maždaug 27 cm skersmens skardą, išlyginti, padengti ja ir skardos kraštus. Išmaišyti visus įdarui skirtus ingredientus, išskyrus kriaušes. Supilti įdarą į skardą ant tešlos. Kriaušes sudėti ant įdaro viršaus. Taip, kad pasidengtų visas paviršius.

Šauti pyragą į 180–200 laipsnių orkaitę ir kepti apie valandą, kol gražiai apskrus.

Skaityti komentarus (1) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras