Gardusis kriaušių pyragas(1)
Nieko nėra gardžiau už nuo orkaitės sklindantį, nosį glostantį kepamo pyrago kvapą. Siūlome nuo medžio nusiraškyti keletą kriaušių ir išsikepti burnoje tirpstantį minkštutėlį pyragą
Tešlai reikės:
100 g tarkuoto sviesto;
100 g grietinės;
1–1,5 stiklinės miltų;
1,5 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui reikės:
1 stiklinės grietinės;
1 stiklinės cukraus;
1 kiaušinio;
2 valg. š. miltų;
4–5 nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų kriaušių (galima įmaišyti obuolių)
Iš visų produktų užminkyti tešlą, sukrėsti ją į apvalią maždaug 27 cm skersmens skardą, išlyginti, padengti ja ir skardos kraštus. Išmaišyti visus įdarui skirtus ingredientus, išskyrus kriaušes. Supilti įdarą į skardą ant tešlos. Kriaušes sudėti ant įdaro viršaus. Taip, kad pasidengtų visas paviršius.
Šauti pyragą į 180–200 laipsnių orkaitę ir kepti apie valandą, kol gražiai apskrus.
Panašūs straipsniai