Jautienos kepsniukai(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-05-23 11:06

Raimondos Alysienės nuotrauka

Šiems greitai pagaminamiems kepsniukams svarbiausia tinkama mėsytė – reikės jautienos nugarinės arba išpjovos. O visa kita labai paprasta ir greita.

Reikės:

Jautienos – tiek, kiek suvalgysite

Šviežiai maltų penkių pipirų mišinio

žolelių (tinka bazilikas, mairūnas arba raudonėlis)

druskos

poros šaukštų alyvuogių aliejaus ir panašiai tiek pat sviesto kepti

Padažui – smulkiai pjaustyto svogūno, miltų, grietinėlės. Kiekiai priklauso nuo to, kiek norite pasigaminti.

Taigi jautienos mėsytę gerai nusausiname, supjaustome 1,5–2 cm griežinėliais, ant vienos pusės barstome truputėlį, nes bersime ir ant kitos pusės, druskos ir  prieskonių, ir pabarstyta puse dedame į keptuvėje gerai įkaitusį sviestą bei aliejų. Užberiame dar druskos ir prieskonių ir kepame apie 5 min. Po to atsargiai, nespausdami, kepsniukus atverčiame ir dar pakepiname 5 min. Viskas, mėsytė paruošta. Jei norite padažo, į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte mėsą ir liko sultinio bei riebaliukų, suberkite smulkiai pjaustyto svogūno, pakepinkite porą minučių, tada įberkite nubrauktą šaukštą miltų, maišydami pakepinkite minutę antrą ir pilkite neriebios grietinėlės (ją perpus galima maišyti su pienu), jei trūksta, įberkite druskos ir prieskonių.

Kadangi kepsniukus pagaminsite greitai, prieš tai reikėtų pasiruošti garnyrą. Kokį? Tai jūsų fantazijos reikalas. Labai skanu su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras