Kalėdiniai vafliukai su rikota(0)

2014-12-26 10:28
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Vafliukų tešlai reikės:

75 g tirpinto sviesto;

110 g cukraus;

250 ml šilto vandens;

250 g miltų;

kiaušinio;

žiupsnelio cinamono

Įdarui reikės:

400 g rikotos varškės kremo (2 indelių);

150 g smulkintų migdolų ir pistacijų;

50 g želės;

1 arb. š. cinamono;

pusės saujelės geltonųjų razinų;

2 valg. š. cukraus;

100 g plakamos grietinėlės;

žiupsnio druskos.

Paruošimas:

Sumaišome visus vafliukų tešlai skirtus ingredientus ir kepame vafliukus, į vaflinę pildami po pusantro šaukšto tešlos. Iškeptą vafliuką iškart susukame į tūtelę ir paliekame sukietėti. Sumalame riešutus, susmulkiname želę ir įmaišome į rikotos varškės kremą. Sukrečiame cinamoną, razinas. Su žiupsneliu druskos ir cukrumi išplakame grietinėlę ir įmaišome į varškės bei riešutų masę. Paruošto įdaro pripilame į vafliukus. Viršų pabarstome smulkintais riešutais.

 

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras