Keptų burokėlių ir lašišos sriuba(2)

kurjeris.lt inform. | redakcija@kurjeris.lt

2016-02-21 12:31

Raimondos Alysienės nuotrauka

Jei neatsispyrėte pagundai nusipirkti visą lašišą, jokiu būdu neišmeskite galvos – išsivirkite keptų burokėlių ir žuvies sriubą. Skamba keistai? Galbūt. Bet labai skanu. Bandom?

Reikės:

žalio burokėlio, lašišos galvos sultiniui, juodųjų pipirų, lauro lapelių, druskos, baziliko, krapų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukšto sviesto, grietinės.

Gaminimas:

Sultinį galima išsivirti ir iš vakaro. Tam reikalui labai tinka lašišos, nors puikiai tiks ir upėtakio, galva. Jei norite tirštesnės sriubos, įmeskite ir vieną kitą žuvies gabaliuką. Jei nusipirkote visą žuvį, sriubytei nepagailėkite uodegigalio. Nugraibę putas įberkite druskos, prieskonių, lauro lapų. Sultinys išvirs per 20–30 minučių.

Žalią burokėlį nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite stambesne tarka, suberkite į keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite apie 20 minučių. Galima įpilti porą šaukštų vandens. Tik nepamirškite vis pamaišyti.

Sultinį perkoškite, sudėkite keptus burokėlius ir pavirkite 10 min. Sudėkite išrakinėtą žuvį. Ragaukite ir prieskonių dėkite pagal savo skonį.

Pagardinkite grietine, užberkite smulkintų krapų.

Skanaus!

Skaityti komentarus (2) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras