Kiaulienos kukuliai su bulvėmis(3)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2016-04-24 07:18

Raimondos Alysienės nuotrauka

Greita, paprasta ir skanu. Jeigu dar pasigaminsite mėlynojo pelėsinio sūrio padažo, tai pietūs sužavės ir išrankesnio skonio valgytojus.

Reikės:

500 g kiaulienos faršo

2 vidutinio dydžio bulvių

svogūno

kiaušinio

2 šaukštų džiūvėsėlių

2 šaukštų aliejaus

2 skiltelių česnako

prieskonių

druskos

Gaminimas:

Į kiaulienos faršą sudėkite smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną ir česnaką, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, įberkite prieskonių, druskos. Išmaišykite. Sudėkite burokine tarka sutarkuotas bulves ir vėl išmaišykite. Suformuokite kukuliukus ir juos sudėkite į skardą, įpilkite 3–4 šaukštus vandens, apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min. Jei kukuliukai didesni, ilgiau.

Padažui reikės:

100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu

25 g sviesto

1 nedidelio svogūno

150 g grietinėlės

pipirų pagal skonį

Labai smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste iki skaidrumo. Suberkite sūrį, sutrupintą gabaliukais, ištirpinkite nuolat maišydami. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol užvirs. Galite įberti pipirų. 

Skaityti komentarus (3) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras