Kopūstų pyragas (0)

2015-03-22 08:54
Raimondos Alysienės nuotrauka

Raimondos Alysienės nuotrauka

Reikės:

2 stiklinių grietinės

4 kiaušinių

1 kiaušinio trynio

4,5 šaukšto sviesto

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

3 stiklinių miltų

1 nedidelio kopūsto

druskos, pipirų

Kopūstą supjaustykite, užberkite druskos, išmaišykite, po 10 min. kopūstus nuspauskite, perliekite verdančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti ir atvėsti.

Į dubenį supilkite grietinę, įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite šaukštą sviesto, suberkite kepimo miltelius, miltus ir užmaišykite tešlą. Ją reikės kočioti, tad jei pasirodys per minkšta, dar galima įberti miltų. Tešla neturi lipti prie rankų. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite. Skardą patepkite sviestu, dėkite vieną tešlos lakštą, ant jo paskirstykite kopūstus, prieš tai į juos įbėrę pipirų, pagal skonį druskos ir 2 šaukštus ištirpinto sviesto, kubeliais supjaustytus 2 virtus kiaušinius, keletą gabaliukų sviesto. Tada klokite antrą lakštą tešlos ir jį aptepkite plaktu kiaušinio tryniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Pyragas skanus ir karštas, ir šaltas.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras