Meduolinis bananų pyragas(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-07-12 11:00
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Šio pyrago nereikia kepti. Jo gaminimo procesas įveikiamas net tiems, kuriems kulinarijos subtilybės – sudėtingiausias reikalas. Paruošimas – greitas, o skonis – puikus, neišduodantis recepto paprastumo.

Reikės:

500 g klasikinių meduolių,

100 ml grietinės,

200 ml riebios grietinėlės,

200 ml maskarponės sūrio,

4 bananų,

žiupsnelio cinamono,

2 arb. š. vanilinio cukraus,

sviesto gabalėlio kepimo formai ištepti

Paruošimas

Meduolius sutraiškome ir padalijame į dvi dalis. Bananus smulkiai supjaustome. Grietinę išmaišome su maskarponės sūriu, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir sumaišome su grietinės ir maskarponės sūrio mase. Sudedame bananus ir išmaišome. Torto (ar bet kokios aukštesnės stačiakampės kepimo formos) dugną ištepame sviestu. Suberiame pusę traiškytų meduolių ir išlyginę suformuojame pyrago apatinį sluoksnį. Supilame grietinės ir bananų mišinį. Išlyginame paviršių ir užberiame likusius trupinius. Švelniai pirštais paspaudžiame ir atsargiai suformuojame viršutinį sluoksnį. Pyragą keletui valandų dedame į šaldytuvą. Puošiame trešnėmis, braškėmis ar šokolado gabalėliais. Skanaus!

P. S. Kad apatinis trupinių sluoksnis nebūtų labai birus, jį galima išmaišyti su ištirpintu sviestu. Sustingęs jis labiau sujungs trupinius. Galima naudoti (supilti į grietinę) ir šiltame vandenyje ištirpintą 1 arb. š. želatinos, kad pyragas būtų tvirtesnis ir jį būtų lengviau pjaustyti. Taip pat galima pyragą gaminti ne vieno, o dviejų sluoksnių.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras