Moliūgų pyragas(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-11-22 10:29

Raimondos Alysienės nuotrauka

Moliūgas – itin naudinga daržovė, kurioje yra apie 92 proc. vandens, 5–14 proc. angliavandenių (cukrų, krakmolo, ląstelienos), 1,1–1,7 proc. pektinų, mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, seleno, cinko druskų), vitaminų (C, B1, B2, PP, karoteno). Dėl šių savybių moliūgas neretai vadinamas natūraliu polivitaminu. Iš šios vertingos daržovės galima išvirti ne tik gardžią sriubą, bet ir išsikepti burnoje tirpstantį pyragą. 

Reikės:

0,5 kg tarkuoto moliūgo

2 kiaušinių

1,5–2 stiklinių (po 250 g) cukraus

vanilino

3 stiklinių miltų

1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

0,5 stiklinės, arba 125 g, aliejaus

Cukrų išplakite su kiaušiniais, supilkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišykite. Pilkite aliejų, suberkite moliūgą ir viską vėl gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitusioje orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus!

Daugiau  „Tauragės kurjerio“ išmėgintų receptų ieškokite rubrikoje „Gero apetito“.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras