Porų putėsiai trapios tešlos krepšyje(0)

2015-02-01 10:22
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Tešlai reikės:

300 g miltų, apie 80 ml vandens, 100 g sviesto, žiupsnio druskos. 

Įdarui:

apie 400 g porų, 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių, 2 kiaušinių, 250 ml pieno, 1 valg. š. grietinės, žiupsnio druskos, pipirų, viduržemio jūros žolelių mišinio, pakelio tarkuoto „Džiugo“ sūrio.

Paruošimas:

Į dubenį dedame miltus, žiupsnį druskos. Ant viršaus burokine tarka sutarkuojame sviestą. Minkome pirštais, kol susidarys trupiniai. Vandenį į miltus pilame po truputėlį – iki kol tešla taps vienalytė ir tąsi. Ilgai minkyti nereikia. Tešlos kamuoliuką dešimčiai minučių dedame į šaldytuvą. Susipjaustome griežinėliais ir apkepame svieste porus. Baigę kepti užberiame tarkuoto sūrio. Iš šaldytuvo ištraukiame ir iškočiojame tešlą. Tešlos lakštą, kuris turi dengti ir skardos kraštus, dedame į apvalią nedidelę kepimo formą. Iškloję įkišame 15 min. į šaldiklį. Gaminame įdarą. Įmušame kiaušinius, įdedame garstyčių, druskos, pipirų, žolelių, grietinės, didžiąją dalį tarkuoto sūrio, supilame pieną. Išplakame. Ištraukiame kepimo formą su tešlos pagrindu iš šaldiklio. Sudedame porus iš keptuvės. Užpilame kiaušinio plakiniu. Užbarstome likusį tarkuotą sūrį. Jei liko kiek tešlos, ją dar kartą iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Jomis (patepę kiaušinio plakiniu) papuošiame pyrago viršų. Į tarpus tarp juostelių įsmeigiame poro griežinėlių. Į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę pyragą šauname 45–50 min. Paskutines 10 min. kaitrą sumažiname iki 150 laipsnių. Skanaus!

P.S. Į pyragą galima dėti ir sūdytos lašišos gabalėlių bei krapų.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras