Riešutinis morkų pyragas(1)

2014-12-13 11:54
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Reikės: 

Tešlai:

2 stiklinių miltų;

kupino arbatinio šaukštelio sodos (galima keisti kepimo milteliais);

arbatinio šaukštelio druskos;

arbatinio šaukštelio cinamono;

1 ir ¼ stiklinės cukraus;

stiklinės aliejaus;

4 kiaušinių;

3 stambiai sutarkuotų didelių morkų;

stiklinės smulkintų graikinių riešutų;

½ stiklinės geltonųjų razinų;

arbatinio šaukštelio malto sauso imbiero (arba 2 arbatinių šaukštelių šviežio ir smulkiai sutarkuoto); 

Glaistui:

100 g kambario temperatūros sviesto;

dviejų indelių (apie 250 g) „Philadelphia“ tepamojo sūrio be priedų;

3–5 valgomųjų šaukštų cukraus pudros;

¼ arbatinio šaukštelio druskos;

kelių lašų vanilės esencijos.

Paruošimas: Miltus, sodą, druską ir cinamoną persijoti. Į didelį dubenį supilti cukrų ir aliejų, gerai išplakti. Po vieną mušti kiaušinius, vis plakant. Dėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Sukrėsti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, imbierą ir vėl viską gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Nemažą kepimo skardą/formą (23x33x5 cm) ištepti sviestu – ir dugną, ir šonus. Dugną ištiesti sviestiniu popieriumi. Popierių taip pat ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Tešlą sukrėsti į paruoštą formą. Kepti apie 35–40 min., kol pyrago viršus taps sodrios rudos spalvos, o vidurys bus gerai iškepęs ir nebelips prie įsmeigto dantų krapštuko. Ištrauktą pyragą išimti iš skardos ir leisti atvėsti. Kol pyragas vės, pasigaminti glaistą (nebūtina). Sviestą ir sūrį išsukti plaktuvu arba mediniu šaukštu. Suberti cukrų, druską, vanilę ir viską vėl gerai išmaišyti. Tirštu kremu aptepti atvėsusio pyrago viršų ir šonus. Galima apibarstyti smulkintais graikiniais riešutais arba migdolais. Skanaus!

Skaityti komentarus (1) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras