Sausainiai „Pievagrybiai“(1) 

2015-02-22 10:37
Virginijos Krylovienės nuotrauka

Virginijos Krylovienės nuotrauka

Reikės:

miltų – 3 stiklinių,

sviesto – 230 g,

cukraus pudros – 150 g,

kiaušinio,

vanilino (ne vanilinio cukraus) – ant peilio galo,

kukurūzų krakmolo – 150 g,

kepimo miltelių – 10 g,

kakavos miltelių – poros šaukštų

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą išplakite mikseriu su cukraus pudra. Įmuškite kiaušinį, suberkite vaniliną, vėl išplakite. Suberkite krakmolą ir kepimo miltelius – paplakite. Įsijokite miltus ir suminkykite tešlą. Ją dalinkite graikinio riešuto dydžio gabalėliais ir suformuokite rutuliukus. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kakavą suberkite į mažą dubenėlį. Plastikinio butelio kaklelį sudrėkinkite vandeniu, įkiškite į kakavą ir juo paspauskite kiekvieno tešlos rutuliuko paviršių.

Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 min.

Skaityti komentarus (1) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras