Sausainiai be gliuteno(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-06-19 19:35
Virginijos Krylovienės nuotrauka

Virginijos Krylovienės nuotrauka

Ne visi gali skanauti įprastus kvietinius kepinius, nes organizmas netoleruoja gliuteno – baltymo, randamo kviečiuose. Siūlome išsikepti sausainių, kuriuose gliuteno nėra, tad galėsite krimsti visa šeima, nepakenkdami savo sveikatai.

Reikės:

kiaušinių – 2 vnt.

sviesto – 200 g

cukraus pudros – 150 g

kukurūzų miltų – 1,5 stiklinės (stiklinė – 250 ml)

ryžių miltų – 2 stiklinių 

Gaminimas:
Minkštą sviestą išsukite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Berkite miltus. Nesuberkite visų miltų iš karto, nes kiaušiniai būna nevienodo dydžio, tad ir miltų visų gali neprireikti. Suminkykite tešlą. Ji turi nekibti prie rankų. Ant šiek tiek miltuotos lentos iškočiokite storoką lakštą (apie 8 mm storio) ir formelėmis išspauskite sausainius arba tiesiog lakštą supjaustykite peiliu rombeliais. Šią tešlą kočioti gana keblu, tad jei jums trūksta kantrybės, galite rankomis formuoti maždaug 2 cm skersmens rutuliukus. Sausainėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, jei norite, ant kiekvieno uždėkite po šokolado trupinėlį ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15–20 min. Šie sausainiukai kepdami taip neparuduoja, kaip kvietiniai, tad neperkepkite.

Skanios arbatos!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras