Elektroninės laikraščio versijos prenumerata

Balsavimas

Už kurį kandidatą į Tauragės rajono savivaldybės mero postą atiduotumėte savo balsą?

 Rezultatai

Savaitgalio receptas - tuno pyragas(1)

kurjeris.lt inform. | redakcija@kurjeris.lt

2018-10-14 11:22

Šis pyragas skanus ir paprastas, o svarbiausia – su daaaaug sūrio! – sako „Tauragės kurjerio“ skaitytoja Otilija Budrytė. Dėkojame jai už receptą ir nuotraukas. 

Tešlai reikės:
180 g miltų,
100 g sviesto,
1/4 šaukštelio druskos,
3 valg. šaukštų šalto vandens

Įdarui:
skardinės tuno savo sultyse,
2–3 pomidorų,
150 ml grietinėlės,
4 kiaušinių (jei labai maži, gali reikėti ir visų 5),
1 didelio svogūno,
250–300 g fermentinio sūrio,
saujelės žalumynų (Otilija naudojo petražoles ir krapus)
druskos, pipirų 

Pirmiausia paruoškite tešlą: sumaišykite druską su miltais, įdėkite kambario temperatūros sviestą, užpilkite vandens. Išminkykite ir kiškite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Svogūną supjaustykite ir pakepkite su žalumynais. Sutarkuokite sūrį, kiaušinius išplakite su grietinėle. Atvėsusią tešlą klokite į kepimo indą (jei turite, naudokite silikoninę formą, iš jos pyragą lengvai išimsite – nereikės jokių papildomų riebalų ar popieriaus), ant tešlos dėkite svogūnus, tuną, apiberkite tarkuotu sūriu ir viską apipilkite kiaušinių plakiniu. Ant viršaus išdėliokite pomidorų riekeles, apibarstykite druska ir pipirais. 

Pyragą pusvalandžiui šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Skanaus! 

Skaityti komentarus (1) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras