Širdelių šašlykai(1)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2014-06-21 15:13
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Reikės:

1 kg vištos širdelių;

2 kivių;

2 smulkiai pjaustytų svogūnų;

0,5 česnako galvutės;

lašinukų gabalėlių;

po saujelę šviežių krapų, rozmarinų ir bazilikų;

pusės skardinės alaus;

100 ml alyvuogių aliejaus;

1 val. š. vorčesterio padažo;

3 val. š. sojos padažo;

pusės citrinos sulčių;

mėsą minkštinančios druskos pagal skonį;

pipirų

Iš visų ingredientų pasigaminame marinatą ir sumaišome jį su širdelėmis. Gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve per naktį. Verdami širdeles ant iešmų, tarp jų įdedame po gabaliuką lašinukų. Kepame (apie 20 min.) kaip ir įprastus šašlykus: persmeigtus iešmu ant laužo. Druską geriau įmaišyti prieš pat kepimą. Kepant ant laužo svarbu iešmelių neperlaikyti, nes širdelės iškepa labai greitai, o perlaikius ant ugnies tampa per sausos.

Skaityti komentarus (1) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras