Skrandukai su daržovėmis(2)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-10-03 12:32

Raimondos Alysienės nuotrauka

Kas dar nė karto negaminote skrandukų, surizikuokite. Neturėtumėte nusivilti, o ir vaikai miegai valgo. O atmetimo atveju, bent jau daržoves mielai sukirs. Svarbiausia, gerai išvirti skrandukus, kad būtų minkšti.

Reikės:

500 g vištų skrandukų

poros skiltelių česnako

1–2 didelių svogūnų

didesnės morkos

mažos cukinijos

grietinėlės (200 g 35 proc. riebumo)

kario prieskonių

druskos, nemaltų pipirų, lauro lapelių

aliejaus daržovėms pakepinti

Gaminimas:

Pirmiausia išvirkite skrandukus. Juos dėkite į šaltą vandenį, įberkite truputėlį druskos, pavirkite apie 15 min. ir nupilkite. Tada vėl įpilkite vandens, druskos, nemaltų pipirų, lauro lapelių ir virkite apie 45 min., paskui nukoškite.

Kol verda skrandukai, galima ruošti daržoves. Į įkaitintą aliejų keptuvėje berkite smulkiai pjaustytus česnakus ir svogūnus, po poros minučių burokine tarka sutarkuotą morką, po to į keturias dalis supjaustytus cukinijos griežinėlius. Į keptuvę įpilkite nedidelį puodelį vandens, įberkite kario prieskonių ir druskos. Gerai išmaišykite ir uždengę patroškinkite 5–8 min.

Suberkite skrandukus, juos galima perpjauti perpus, ir supilkite grietinėlę. Dar kelias minutes patroškinkite. Jei trūksta, įberkite druskos ir prieskonių, galima ir raudonėlių ar kitų žolelių.

Skanu ir su ryžiais, ir su bulvių koše. 

Skaityti komentarus (2) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras