Skrudintos vištų blauzdelės su saldžiomis daržovėmis(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2016-01-02 12:26
Raimondos Alysienės nuotrauka

Raimondos Alysienės nuotrauka

Kalėdinis šurmulys praėjo. Ir Naujieji – su trenksmu ir vaišių stalais. Jei dar nepervargote nuo sukiojimosi virtuvėje ir norite savaitgalį nustebinti artimuosius, tai siūlome šiek tiek pikantiško patiekalo receptą.

Vištiena:

Reikės 4 vištų blauzdelių,

25 g sviesto,

alyvuogių aliejaus,

rūkytos arba vytintos kiaulienos šoninės,

marinatui reikės 1 šaukšto medaus, 1 arbatinio šaukštelio obuolių sidro acto ir garstyčių, žiupsnelio malto cinamono ir muskato, 1 skiltelės česnako, druskos, šviežių čiobrelių, petražolių.

Dubenėlyje išsukite medų, garstyčias, actą, cinamoną, muskatą, druską. Kitame indelyje sumaišykite smulkintą česnako skiltelę, prieskonines žoleles, įpilkite truputėlį marinato ir po blauzdelių oda padarykite kišenėles ir jas prikimškite žolelių ir česnako mišinio. Likusiu marinatu gerai įtrinkite blauzdeles ir palikite pasimarinuoti, galima ir per naktį.

Daržovės:

Reikės ropinio kopūsto arba ropės,

kelių mažesnių morkų,

15 g alyvuogių aliejaus,

30 g rudojo cukraus,

50 ml baltojo sauso vyno,

druskos,

juodųjų pipirų

Supjaustytas daržoves sudėkite į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi, apibarstykite ruduoju cukrumi, druska, pipirais ir kepkite aukštoje kaitroje maišydami, kol apskrus ir pajusite karamelės kvapą.

Į kepimo skardą sudėkite kumpiu apsuktas blauzdeles ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitusią orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Baigdami kepti sudėkite daržoves, įpilkite vyno. Svarbu daržovių neperkepti, išorė turi būti gražiai apskrudusi, o viduje jos turi likti traškios.

Skanaus!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras