Šokoladinis pyragas su varške(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-11-08 08:48

Raimondos Alysienės nuotrauka

Pyragus verta kepti vien dėl namus užplūstančio nepakartojamo aromato, ypač jei už lango šalta ir niūru. Šįkart siūlome išbandyti šokoladinio pyrago su varške receptą.

Tešlai reikės:

120 g kambario temperatūros sviesto,

200 g cukraus,

2 kiaušinių,

100 g miltų,

30 g kakavos miltelių,

pusės šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

50 g tirpinto šokolado

Varškės masei reikės:

50 g kambario temperatūros sviesto,

250 g varškės,

50 g cukraus,

2 šaukštų miltų,

1 kiaušinio

Tešlai ištrinkite sviestą su cukrumi iki purumo, po to maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, druska, persijokite ir suberkite į sviesto masę. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir supilkite į tešlą.

Varškės masei paruošti varškę išsukite su sviestu (mano buvo pertrinta, bet tinka ir paprasta, o jei norite, kad būtų be gumuliukų, varškę pertrinkite per sietelį), suberkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ant dugno sudėkite maždaug pusę šokoladinės masės, tolygiai paskirstykite. Supilkite varškės masę ir sudėkite likusią šokoladinę masę.

Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 minučių.

Daugiau receptų rasite rubrikoje „Gero apetito“.

Rūkyti gaminiai

Kaip paveiks jūsų įpročius vartoti rūkytus gaminius žinia, kad jie sukelia vėžį?

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras