Spagečių „aštuonkojai“(0)

2014-11-26 08:35
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Reikės:

0,5 pakelio spagečių, trijų pieniškų dešrelių, skardinės konservuotų pomidorų su čili pipiriukais, 1 morkos, 3 skiltelių česnako, 1 svogūno, pusės raudonosios paprikos, 50 ml raudonojo vyno, šlakelio Vorčesterio padažo, druskos, cukraus, pipirų ir Viduržemio jūros žolelių mišinio žiupsnelio, žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, krapų ir pan.), tarkuoto „Džiugo“ sūrio.

Gaminimas:

Kol užverda vanduo plačiame puode, dešreles supjaustome nedideliais gabalėliais. Persmeigiame juos 5–7 spagečiais (iki vidurio). „Aštuonkojus“ pasūdytame vandenyje verdame apie 12 min. Gaminame troškinį. Apkepiname smulkintas morkas, papriką, svogūną ir traiškytą česnaką. Baigę kepti supilame vyną, Vorčesterio padažą. Po kelių minučių pilame konservuotus pomidorus, sudedame prieskonius ir žalumynus. Troškiname keletą minučių. Išvirtus „aštuonkojus“ dedame į lėkštę, ant jų užkrečiame padažo ir užbarstome tarkuoto sūrio. Makaronai lėkštėje atrodys originaliai. Skanaus!

P.S. Gamindami vaikams galime nepilti vyno (nors alkoholis nugaruoja) bei dėti ne aštrius, o paprastus konservuotus pomidorus.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras