Traški vištiena su avokadų padažu(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2016-01-23 11:16

Avokadas, kartais vadinamas vitaminų „bomba smegenims“, puikiai tinka ne tik salotoms ar sumuštiniams – iš jų galima pagaminti subtilaus skonio padažą, kuris puikiai dera prie keptos vištienos.

Reikės:

vištienos krūtinėlės,

kelių skiltelių česnako,

pipirų mišinio,

pagal skonį maltos aitriosios paprikos,

2 šaukštų citrinos sulčių,

2 šaukštelių maltos kalendros,

žiupsnelio druskos,

miltų,

džiūvėsėlių,

2 kiaušinių,

aliejaus kepimui 

Vištienos filė supjaustome norimo dydžio juostelėmis. Česnaką sutarkuojame arba sutraiškome spaustuku, sumaišome su pipirais, paprikomis ir druska. Visu šiuo mišiniu trumpai pamarinuojame vištieną.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištienos juosteles voliojame į miltus, į kiaušinio plakinį ir į džiūvėsėlius. Tokias apvoliotas juosteles kepame aliejuje, kol gražiai paruduos.

Padažui avokadą perpjauname, išimame kauliuką ir nulupame. Sutrynę šakute, sumaišome su citrinos sultimis, smulkinta kalendra ir druska.

Skanaus!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras