Trupininis pyragas su rabarbarais(2) 

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-06-05 16:35
Virginijos Krylovienės nuotrauka

Virginijos Krylovienės nuotrauka

Kai žydi obelys, o jūsų sode liūdi rabarbarai, pats laikas kepti šį pyragą. Uždengtas ilgai išlieka kaip šviežias (po dienos ar dviejų dar skanesnis). Tai pats geriausias ligi šiol mūsų bandytas trupininės tešlos receptas. Verta jį įsidėmėti ir kepti pagal sezoną su įvairiomis uogomis ar vaisiais.

Reikės:

kiaušinių – 3 vnt.,

cukraus – 300 g,

sviesto – 200 g,

vanilinio cukraus,

miltų – 4–5 stiklinių,

kepimo miltelių – 2 arbat. šaukštelių,

rabarbarų (nuluptų) – 500 g,

razinų – 0,5 stiklinės 

Kiaušinių trynius, minkštą sviestą, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išplakite. Suberkite 4 stiklines miltų, kepimo miltelius. Maišykite trupindami pirštais – tešla turi pavirsti į trupinius (kaip nuotraukoje). Jei reikia, įberkite daugiau miltų.

Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki putų. Toliau plakdami po truputį supilkite 150 g cukraus, kol susiplaks tąsi tvirta masė.

Supjaustytus gabalėliais rabarbarus ir razinas sumaišykite su baltymų mase.

Pusę tešlos sutrupinkite į kepimo popieriumi išklotą vidutinio dydžio skardą, ant viršaus sukrėskite ir išlyginkite baltymų ir rabarbarų masę, o ant jos paskleiskite likusią trupininę tešlą.

Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 30–40 minučių. Atvėsinkite skardoje.

Skaityti komentarus (2) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras