Unikalūs keksiukai, stebinantys sudėtimi(4)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-06-12 15:10

Virginijos Krylovienės nuotrauka

Svarbiausia, ko jums reikia norint išsikepti šių keksiukų – „gaudyti“ nuolaidas ledams, o jų vasarą tikrai netrūksta. Visa kita net ne paprasta, o labai paprasta. Lieka tik stebėtis unikalia keksiukų sudėtimi.

Reikės:

valgomųjų ledų – 300 g (ne mililitrų)

miltų – 1 stiklinės (250 ml)

kepimo miltelių – arbat. šaukštelio 

Ledus išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki visiškai minkštos konsistencijos, tada juos sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Galite šaukštu, galite plaktuvu. Viskas, tešla paruošta.

Dėkite į keksiukų formeles, kepkite 175 laipsnių temperatūroje 15 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku: jei jis liks sausas – keksiukai iškepę. Viršus turėtų išlikti ganėtinai šviesus.

 Šie keksiukai neturi ryškaus skonio, visiškai nesaldūs, tad juos galite įvairiai patobulinti, kad „suskambėtų“ ryškiau – uždėti plaktos grietinėlės, uogų, gal aplieti tirpintu šokoladu. O galima ir į tešlą kokį šaukštą cukraus įberti. Ir dar: kuo ledai kokybiškesni, tuo keksiukai skanesni.

Smagios vasaros!

Skaityti komentarus (4) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras