Užgavėnių desertas – blynų ryšulėliai(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2016-02-06 09:20

Raimondos Alysienės nuotrauka

Kad vydami žiemą lauk nepristigtumėte jėgų, reikia daug ir sočiai valgyti. O prisivalgius desertui labai tiks desertiniai lietiniai, įdaryti varške ir konservuotais abrikosais. 

Reikės tešlai:

1 stiklinės miltų

3 kiaušinių

250 ml pieno

125 ml vandens

2 valgomųjų šaukštų aliejaus

2 valgomųjų šaukštų cukraus

žiupsnelio druskos

2 valgomųjų šaukštų aguonų

Įdarui:

200 g varškės

1 pakelio vanilinio cukraus

250 g konservuotų abrikosų

1 apelsino žievelės

uogienės

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su pienu ir vandeniu. Suberkite cukrų ir druską, supilkite aliejų. Maišydami įsijokite miltus. Aguonas pakepinkite sausoje keptuvėje ir suberkite į blynų tešlą. Viską gerai išmaišykite.

Įdarui smulkiai supjaustykite konservuotus abrikosus. Varškę pertrinkite. Suberkite smulkintus vaisius ir vanilinį cukrų. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti cukraus pagal savo skonį. Dar kartą gerai išmaišykite.

Išsikepkite lietinius.

Ant kiekvieno blyno vidurio dėkite po kupiną šaukštą įdaro. Blyno du kraštus lenkite į vidų ir suimkite kitus du kraštus, kad pasidarytų krepšelis. Apsukite atpjauta juostele iš apelsino žievelės ir ją prismeikite mediniu smeigtuku.

Patiekti galite su uogiene.

Skanaus!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras