Vasariškos salotos su braškėmis(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-07-04 14:25
Karolinos Stažytės nuotrauka

Karolinos Stažytės nuotrauka

Tiesiog nepakartojamai skanios ir gražios, o svarbiausia – visai paprastos pagaminti. Stebitės Havajų pica su kumpio bei ananaso deriniu? Sūrio ir marmelado užkandžiu ar slyvomis įdarytais zrazais? Štai jums naujas gurmaniškas derinukas – špinatai, marinuotos braškės ir feta! Tikrai nustebinsite šeimyną, o ir patys apsilaižysite pirštus. Laikas pasimėgauti braškėmis!

Reikės:

Salotoms:

didelės saujos špinatų lapų (tiks ir salotos, gražgarstės, sultenės);

100 g fetos sūrio (galima keisti ožkos sūriu);

didelės saujos braškių;

1 valg. š. kedrinių pinijų (tiks ir moliūgų sėklos ar pistacijos);

1 valg. š. saulėgrąžų;

5-6 graikinių riešutų;

Braškių marinatui:

2 valg. š. balzaminio acto;

2 valg. š. medaus;

žiupsnio druskos;

šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:

1 valg. š. klevų sirupo (arba 1,5 arb. š. tirpinto medaus);

1 valg. š. citrinos (arba laimo) sulčių;

1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Nugnybkite braškių kotelius ir perpjaukite jas pusiau. Užpilkite balzaminį actą, medų, padruskinkite ir papipirinkite. Išmaišykite ir atidėkite kelioms minutėms į šalį. Kol braškės mirksta marinate, nuplaukite ir nusausinkite špinatus, keptuvėje be riebalų pakepinkite kedrines pinijas ir saulėgrąžas, gabalėliais susipjaustykite fetos sūrį. Į dubenį dėkite špinatus, braškes ir sūrį. Apibarstykite salotas pakepintomis pinijomis, saulėgrąžomis ir graikiniais riešutais.

Padažo ingredientus sumaišykite ir, jei salotas valgysite iškart, pašlakstykite užpilu. Beje, įpadažą galite įmaišyti kelis lapelius smulkiai pjaustytų šviežių mėtų lapelių Gero apetito!

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras