Oi tie grybai, pulkaunykai(0)

„Tauragės kurjerio“ inform. | info@kurjeris.lt

2015-08-08 19:45

Sauliaus Bernoto Sakalinės miške surinktos gėrybės

Prieš savaitę šalį plovę lietūs pagirdė miškus, ir socialiniai tinklalapiai tiesiog ėmė sprogti kraštiečių nuotraukomis su grybais. Net respublikiniai informaciniai portalai skelbia, kad Žemaitijoje šiemet grybų daugiausia. Kalbiname prisiekusius grybautojus – ar tikrai šiemet mūsų kraštus galima vadinti grybų sostine? 

Saulius Bernotas, muzikos mokytojas: „Praėjusią savaitę vaikščiojau Sakalinės miške ir pamačiau, kad yra mėlynių. Nuvykome dviese pasivaikščioti, pauogauti, o grįžome ne tik su uogomis, bet ir su pintine grybų. Keista, šeštadienį prasidėjo karščiai, o miške grybų vis tiek gausu. Daugiausia prisirinkome lepšiukų, vieną kitą raudonviršį radome. Iš šių viriau sriubą su šonine, grietinėle ir šviežiomis bulvėmis. Mėlynės – pusryčiams. Paprastai grybauti vykstu į Balskų miškus. Keista, tačiau ir Sakalinėje grybų šiemet pilna“. 

Meilutė Parnarauskienė, bibliotekininkė: „Šiemet daugiausiai prigrybavo vyras. Nors ir pati esu mėgėja grybauti. Vyras visuomet, kai pamato turgelyje pirmuosius grybus, traukia miškan. Keisčiausia, kad pirmuosius grybus miške, vedžiodami šunį, aptikome dar birželio mėnesį. Vėliau buvo pertrauka, paskui grybai pasirodė liepos pabaigoje. Nuotrauką, kurią paskelbiau savo facebook paskyroje, skiriu draugams vilniečiams, nes Vilniuje tuo metu (liepos 27-ąją) grybų dar nebuvo. Mano sūnus smalsavo. Važiuodamas pro Vilnių sakė nematęs nė vieno prekiautojo grybais pamiškėse. O prie kelio pasirodę prekiautojai grybais, kaip žinome, geriausias rodiklis, kad miškuose jau prasidėjo šios gėrybės“. 

Gražina Agapova, žurnalistė: „Šie grybai – mano vyro nuopelnas. Aš į mišką neinu, vengiu erkių, o jis – kas antrą dieną. Turi savo sistemą. Palijus lukteli vieną dieną, į mišką eina tik antrą. Miške jaučiasi kaip darže, lankosi beveik tose pačiose vietose. Mes gyvename soduose, tai galima sakyti, kad aplinkiniuose miškuose – Viktoro Agapovo grybai. Luktelkite, nugriebsiu putas. Kaip tik šiuo metu verdu jo parneštus grybus. Esu įdarbinta. Žinoma, pirmosiomis akimirkomis, kai jis parneša, nufotografuoju pilną kibirą. Kadangi jis juos sudeda bet kaip, atrenku gražesnius – padarau fotosesiją (juokiasi). Tada linksma. Tačiau kai tenka virti kas antrą dieną, tą momentą, kai sulaukiu jo grįžtančio su pilnu kibiru grybų, pasitinku žodžiais: „Jau vėl parvilko“.

Skaityti komentarus (0) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras