Suvokia, ką reiškia dirbti neskaičiuojant valandų(8)

Regina GENIENĖ | redakcija@kurjeris.lt

2019-02-25 06:42

Žavinta Kvederienė gamina moderniai įrengtose patalpose. Reginos Genienės nuotraukos

Tauragiškė Žavinta Kvederienė pagal unikalų šeimos receptą, perduodamą iš kartos į kartą, kepa meduolinius sausainius, keksiukus, grybukus ir tortus. Jai svarbiausia klientui pateikti įspūdingai dekoruotus, šviežius, skanius, iš natūralių produktų pagamintus saldumynus. Ji nevengia teminio asortimento, atspindinčio įvairias šventes. Velykų proga klientus pradžiugins dekoruotais kiaušiniais, viščiukais ir įmantriais rinkiniais.

Ūgtelėjus vaikams, pasak Žavintos, vis labiau jai kirbėdavo mintis pabandyti tai, ką darė jos močiutė Veronika, kuriai neseniai sukako 92-eji metai. Senolė savam Aukštaitijos krašte buvo garsi šeimininkė, pokyliams kepdavusi įvairius gardumynus. Vaikystėje Žavintai patikdavo stebėti, kaip mylima močiutė rankomis formuoja atskiras grybukų detales, dažnai pati jai padėdavo. Dabar Ž.Kvederienė įgytą patirtį atgaivino, kepa pagal paveldėtą šeimos receptą, tobulinasi seminaruose ir teigia, kad tik dabar atrado save ir suvokia, ką reiškia dirbti mėgstamą darbą neskaičiuojant valandų.

– Nuolat raginama ir drąsinama savo šeimos, artimųjų ir draugų, kurie išragavę liaupsino mano kepinius, ryžausi pradėti savo veiklą, įvykdžiau visus tarnybų reikalavimus, – atviravo saldumynų kepėja. – Turiu atskiras, pagal higienos normas įrengtas erdvias patalpas, reikiamą įrangą ir buitinę techniką. Produkciją perku iš ūkininkų, vaisius užšaldau. Esu dėkinga savo vyrui Žydrūnui, kuris žavisi tuo, ką darau, jis man padėjo įrengti ir įsteigti savo kepyklėlę.

Žavintos dekoruoti meduoliniai sausainiai labai patinka klientams, kadangi tinkami įvairiomis progomis: neštis į šventę, pasimatymus, susitikimus, padaryti malonią staigmeną ar paskanauti su draugėmis prie kavos puodelio, praktiniais sumetimais jie įteikiami vietoje gėlių. Pirmiausia dailios dekoracijų kompozicijos nuteikia pozityviai, pradžiugina akis ir sielą, vėliau pamalonina skonio receptorius.

Kepiniai kruopščiai dekoruojami įvairia tematika

Jauna moteris kepa penkių rūšių tortus, įdarui naudoja savo virtas tyres ir uogienes. Tortams dekoracijas gamina iš šokolado, juos puošia vaisiais ir tikromis gėlėmis. Nedirba su cukrine mase, pati nevalgo saldžiai, tai ir tortai nėra labai saldūs. Meduoliniai sausainiai ilgai negenda, nes gaminami iš sviesto ir medaus. Žavintos gardumynai sveikuoliški, juose nėra cheminių priedų.

– Mano kepinius pamatyti, patikusius iš karto nusipirkti ar užsisakyti galima feisbuko paskyroje „Žavintos kepiniai“. Ten nuolat atnaujinama informacija ir skelbiami konkursai. Ateityje gal jų bus ir parduotuvėse, – kalbėjo pašnekovė. – Lyg konvejeris negaminsiu, man svarbu neprarasti kūrybinio įkvėpimo, noriu, kad mano kepti saldumynai visapusiškai džiugintų pirkėjus, nenoriu sulaukti blogų atsiliepimų.

Vykdant užsakymus, pasak Ž.Kvederienės, tenka ir pavakaroti, panaktinėti, tačiau tai jai teikia neapsakomą džiaugsmą ir kūrybinį polėkį. Moteris jaučiasi laiminga, kepdama ir dekoruodama savo gaminius sako galinti realizuoti save ir atskleisti tai, ką sugeba geriausiai.

Skaityti komentarus (8) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras