Tauragėje vėl bus galima skanauti gruziniškos virtuvės gardumynų(25)

Margarita RIMKUTĖ | margarita@kurjeris.lt

2017-07-21 15:17

David, bistro savininkas Lasha ir pardavėja Teona

Gedimino gatvėje,šalia prekybos centro "Moki-veži", antradienį duris atvėrė gruziniškos virtuvės bistro. Be ten pat gaminamų chačapurių ir šašlykų, bistro prekiaujama ir šaldytais nacionalinių gruziniškų patiekalų pusgaminiais.

Kaip sakė šiuo metu bistro verslą atidariusiam Lashai Tsitsilashvili padedantis David Alania, abu kolegos prieš tai dirbo Klaipėdoje. David – ir Tauragėje.

– Anksčiau buvome atidarę restoraną Lauksargiuose. Vienas pažįstamas chačapurius kepa Vilniuje. Per penkerius metus chačapuriai Lietuvoje netruko tapti žinomi. Klaipėdoje mums verslas sekasi gerai. Prieš išvykdami į Klaipėdą keletą mėnesių dirbome Tauragėje, tad mūsų virtuvė čia daug kam žinoma, – sakė David.

Paklausti, ar gruzinai pajuto tauragiškių susidomėjimą, ar klausinėja apie Gruziją, Davidas juokiasi – tauragiškiams jie ne naujiena. Čia vyras turi daug draugų.

Kodėl bistro įkurtas taip atokiai nuo miesto centro? Gruzinas sako, jog vieta gera, nes čia intensyvus transporto eismas. O Tauragė nedidelė, tad ir skirtumo, kur veiks bistro, nėra – galima sėsti į automobilį ir atvažiuoti per keletą minučių.

Be tradicinių ir tauragiškių jau pamėgtų chačapurių su sūriu, mėsa, grybais, gruzinai kepa ir šašlykus. Davidas pabrėžia, jog pagal jų technologiją šis patiekalas paruošiamas per 15 minučių. O tikro, skanaus gruziniško šašlyko paslaptis, pasak jo, – mėsos šviežumas ir kokybė. Saulėtosios šalies atstovai kviečia tuo įsitikinti patiems.

Skaityti komentarus (25) Spausdinti  |   Siųsti

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras