Savaitgalio receptas: vyniotinis su špinatais ir lašiša (2)

kurjeris.lt inform. | redakcija@kurjeris.lt

2017-09-10 10:13

Šis vyniotinis ne tik papuoš stalą, bet ir labai gardus. Ką bepridursi – lašiša yra lašiša. 

Reikės:

400 g špinatų,
4 kiaušinių,
2 šaukštų miltų,
250 g varškės,
1 citrinos,
saujos krapų,
300 g sūdytos lašišos,
juodųjų maltų pipirų, druskos.

Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2 min., po to vandenį nupilkite. Špinatus, kiaušinių trynius, miltus, druską, pipirus sutrinkite smulkintuvu („blenderiu“). Atskirai iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į gautą masę.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite ant jo špinatų masę. Kepkite 190–200 C orkaitėje apie 12–15 min.

Varškę išmaišykite su citrinos sultimis ir tarkuota žievele, suberkite smulkiai supjaustytus krapus.

Iškeptas špinatų lakštas turi atvėsti. Visą špinatų lakšto paviršių ištepkite paruošta varške, ant viršaus išdėliokite lašišos gabalėlius ir susukite vyniotinį.

Laikykite šaldytuve 2 val., kad sustingtų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Rasai Lekavičienei. 

Skaityti komentarus (2) Print  |   Send

Panašūs straipsniai

Jūsų komentaras