Avinžirnių kotletukai (ne tik vegetarams)

Dalintis:

Kai norisi kotletukų, bet ne mėsos. Šis patiekalas tiks ir vegetarams, ir ne, todėl, kad labai gardus it tikrai nekasdienis. Be to, kasdien kimšti mėsą nesveika. Už receptą dėkojame skaitytojai Daivai Radžienei.

Reikės:

1 skardinės avinžirnių,
2 skiltelių česnako,
ghee (lydyto) sviesto,
1 svogūno,
1 morkos,
1 kiaušinio,
pluoštelio petražolių,
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių pagal skonį,
saujos džiūvėsėlių

Konservuotus avinžirnius su visu skystimu sutriname trintuvu. Įspaudžiame česnaką. Ghee svieste pakepiname smulkintą svogūną ir sutarkuotą morką, sumaišome su trintais avinžirniais.
Kiaušinį suplakame su druska, pipiriukais, prieskoniais ir pilame į avinžirnių masę. Beriame smulkintų petražolių ir saują džiūvėsėlių, vėl gerai išmaišome ir paliekam kiek pabrinkti, kol pasigaminsime garnyrą (labai tinka burokėliai).
Masę dar kartą gerai perminkome, formuojame mažus kotletukus ir kepame ghee svieste.
Padažui tiks natūralus jogurtas.
Šie kotletukai skanūs ir šalti.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą