Kepto kamambero užkandis

Dalintis:

Nuostabus šiltas kreminis užkandis savaitgaliui – keptas kamambero sūris. Patiekimų įvairovė plati – pradedant česnakais bei rozmarinais ir užbaigiant kedrinėmis pinijomis su medumi. Šįkart – pirmasis variantas.

Reikės:

1 dėžutės (250 g) kamambero sūrio,
2 skiltelių česnako,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus (skirto kepti aukštoje temperatūroje),
kelių lapelių šviežio rozmarino,
žiupsnelio druskos ir pipirų,
prancūziško batono

Sūrį išvyniojame iš pakavimo popieriaus ir dedame atgal į dėžutę. Viršutinę sūrio plutelę įpjauname kvadratėliais maždaug iki pusės (jokiu būdu nepjauname iki pat dugno). Į tarpus prikaišome smulkinto česnako, apiberiame rozmarinu, druska ir pipirais.

Šauname sūrį į orkaitę (180 laipsnių) ir kepame 15–20 min., kol viršus gražiai paruduos. Patiekiame su skrudinto prancūziško batono riekelėmis, krekeriais ar duonos lazdelėmis. Skanaus!

Užrašė Julija Galkontaitė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą