Moliūgų pyragas

Dalintis:

Moliūgas – itin naudinga daržovė, kurioje yra apie 92 proc. vandens, 5–14 proc. angliavandenių (cukrų, krakmolo, ląstelienos), 1,1–1,7 proc. pektinų, mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, seleno, cinko druskų), vitaminų (C, B1, B2, PP, karoteno). Dėl šių savybių moliūgas neretai vadinamas natūraliu polivitaminu. Iš šios vertingos daržovės galima išvirti ne tik gardžią sriubą, bet ir išsikepti burnoje tirpstantį pyragą. 
Reikės:0,5 kg tarkuoto moliūgo2 kiaušinių1,5–2 stiklinių (po 250 g) cukrausvanilino3 stiklinių miltų1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių0,5 stiklinės, arba 125 g, aliejausCukrų išplakite su kiaušiniais, supilkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišykite. Pilkite aliejų, suberkite moliūgą ir viską vėl gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitusioje orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus!Daugiau  „Tauragės kurjerio“ išmėgintų receptų ieškokite rubrikoje „Gero apetito“.

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą