Naminė duona be gliuteno „Vanda“

Dalintis:

„Kai išgirdau, kad netoleruoju gliuteno, pamaniau – viskas. Viskas savaitgalio sumuštiniams, kiaušiniui su skrebučiu. Pervertusi begliutenės duonos receptus, visai pasidaviau. Aš ne iš tų, kurios turi kantrybės parą mirkyti grikius ar ilgiau nei 20 minučių ko nors laukti. Tada prisiminiau „vandutes“ ir surizikavau kepti „Vandą“. Taip aš vadinu savo duoną be gliuteno“, – sako „Tauragės kurjeriui“ šaunų receptą pasiūliusi Irma.

„Vandai“ reikės:
360 g varškės,
2 kiaušinių,
200 g kokosų miltų,
sėklų mišinio (sezamų, linų sėmenų, kanapių sėklų, galite moliūgų ar saulėgrąžų sėklų įberti),
žiupsnio druskos,
pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Viską tiesiog sumaišome inde. Irma sako kiek padauginusi miltų, todėl įpylė šiek tiek pieno. Beje, ir pieną, ir varškę naudojo belaktozius.
Į nedidelę stačiakampę skardą Irma tiesė kepimo popierių ir supylė masę. Iki pusės skardos, nes duona gerokai iškyla.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Duoną laikykite maišelyje, nes ji greitai kietėja. Puikiai pakeis įprastą duoną, o kur dar baltymų nauda.

Daugiau Irmos receptų – FB „Virtuvės princesė“

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą