Originalus obuolių pyragas

Dalintis:

Pabandę kepsite kiekvieną savaitgalį. Produktų rinkinys, kurio prireiks šiam pyragui, dažniausiai yra kiekvienuose namuose.

Reikės:

3 kiaušinių,
200 g cukraus,
150 g grietinės,
80 g aliejaus,
1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos,
250 g miltų,
4–5 obuolių,
10 g kepimo miltelių,
cukraus pudros

Pirmiausia gabaliukais supjaustykite 2 nuluptus obuolius įdarui. Supjaustytus berkite į indą, apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

Kitame inde sumaišykite cukrų ir kiaušinius, pertrinkite juos plaktuvu. Sudėkite minkštą sviestą, supilkite vanilės ekstraktą, sukrėskite grietinę. Dar kartą viską suplakite. Kai masė taps vienalytė, palaipsniui berkite išsijotus miltus. Paruošta tešla turi būti tarsi skysta grietinė. Į ją berkite supjaustytus obuolius, viską permaišykite, kad paskirstytumėte gabaliukus po visą tešlą.

Kepimo formą sutepkite aliejumi. Krėskite į ją tešlą, o pyrago viršų apdėliokite plonai pjaustytomis obuolių riekelėmis, pabarstykite cukrumi.

Kepkite pyragą maždaug 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra, skanaukite dar šiek tiek šiltą. Skanaus!

Daugiau receptų skanusreceptai.lt

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą