fbpx

Aromatingas vištienos troškinys

Dalintis:

Rudenį, renkant įvairiausių daržo gėrybių derlių, dažnai norisi šilto ir aromatingo troškinio. Vienos tinklaraštininkės puslapyje aptikusi šį vištienos ir daržovių troškinio receptą iškart nutariau, kad jį išbandyti būtina.

6 porcijoms reikės:
aliejaus kepimui,
4 vištienos šlaunelių,
6 vištienos blauzdelių,
druskos,
pipirų,
100 g chorizo dešros (aš naudojau šoninę),
2 svogūnų (galima naudoti porą),
3 skiltelių česnako,2 morkų,
100 ml raudonojo sauso vyno,
2 šaukštų miltų,
2 šaukštų pomidorų pastos,
1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų savo sultyse,
1 šaukšto Vorčesterio padažo,
750 ml vištienos sultinio,
6 vidutinio dydžio bulvių,
1 skardinės konservuotų pupelių (šįkart jų nedėjau),
šviežio rozmarino,
šviežio čiobrelio.

Tinklaraštininkė siūlo šį troškinį gaminti ketaus puode, kuriame galima kepti, o vėliau dėti į orkaitę. Kadangi tokio neturiu, naudojausi įprasta keptuve ir giliu stikliniu indu, skirtu kepti orkaitėje.

Įkaitiname aliejų ir gerai iš abiejų pusių apskrudiname vištienos šlauneles ir blauzdeles. Apskrudinti reikėtų kepinant ant didelės kaitros po keletą minučių iš abiejų pusių. Skrudindami pabarstykite mėsą druska ir pipirais. Apskrudintą vištieną dėkite į lėkštę ir imkitės daržovių.

Į keptuvę beriame chorizo arba šoninės gabalėlius, kepiname apie minutę. Tuomet suberiame smulkintus svogūnus ir morkų griežinėlius, kepiname maišydami kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.

Pilame vyną ant daržovių ir kaitiname keletą minučių, kol alkoholis išgaruoja. Tada beriame miltus, viską išmaišome.

Į keptuvę pamaišydami krečiame pomidorų pastą, smulkintus pomidorus, Vorčesterio padažą, supilame sultinį ir maišome, kol užvirs.

Tuomet į gilią kepimo skardą pilame iš keptuvės visą daržovių padažą. Apskrudintą vištieną dedame taip, kad kuo daugiau apskrudintos dalies liktų virš padažo.

Troškinys. Mortos Mikutytės nuotrauka

Skardą uždengiame dangčiu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Į skardoje esantį padažą nardiname kubeliais pjaustytas bulves, suberiame pupeles, žoleles, uždengiame ir kepame orkaitėje dar 45 minutes.

Skanaus!

Užrašė ir fotografavo Morta Mikutytė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą