fbpx

Bandelės-kaspinėliai

Dalintis:

Šių bandelių-kaspinėlių tešla minkštutė, puri, jos tokios skanios, kad net tirpsta burnoje. Tad nedelsiant minkome mielinę tešlą!

Reikės:
160 ml šilto pieno,
50 g cukraus,
1 kiaušinio,
7 g sausų mielių,
350 g miltų,
50 g minkšto sviesto,
pakelio vanilės.

Mieles suaktyviname su šiltu pienu ir trupučiu cukraus. Supilame į miltus, įmušame kiaušinį, suberiame cukrų, vanilę. Maišome tešlą. Kai visi produktai susijungia, minkydami vis įdedame sviesto. Išminkyta tešla turi būti maloni rankoms, nelimpanti. Kildiname 1 val.

Formuojame rutuliukus (recepto autorei iš šio kiekio išėjo 11). Vėl apie 15 min. pakildiname. Tuomet formuojame bandeles. Kokią formą mokate, tokią ir sukate.

Prieš kepdami aptepkite kiaušinio tryniu, suplaktu su pienu. Apibarstykite smulkintais riešutais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Linai Petraitienei

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą