fbpx

Bandelės prie sriubos

Dalintis:

Šios bandelės labai tiks valgant su sriuba, ypač barščiais. O jei skanausite su ukrainietiškais barščiais – pietūs bus nepakartojami. Už receptą dėkojame Julijai Savickienei.

Tešlai reikės:
250 ml vandens,
7 g (pakelio) sausų mielių,
1 šaukšto cukraus,
450 g miltų.

Užtepui:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
5 česnakų,
druskos,
saujos krapų.

Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles su cukrumi. Po truputį berkite miltus, maišykite ranka. Tešlą rankomis maišykite apie 10 minučių, uždenkite rankšluosčiu valandai. Po valandos tešlos turėtų padvigubėti. Truputėlį dar paminkę suformuokite pailgą formą ir padalinkite tešlą į 8 dalis.

iš gabaliukų formuokite rutuliukus ir sudėkite juos į šaltą sausą keptuvę, uždenkite rankšluosčiu, kildinkite dar apie 20 minučių.

Nuėmę rankšluostį, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite neaukštoje temperatūroje (be aliejaus) 7–8 minutes. Tuomet atidenkite dangtį, užklokite bandeles aliejumi suteptu kepimo popieriumi ir apverskite. Kitą bandelių pusę kepkite ant kepimo popieriaus (kaip nuotraukoje). Tuo metu smulkiai supjaustykite ingredientus užtepui ir aptepę viršutinį bandelių sluoksnį uždenkite dangčiu, kol bandelės gražiai pagels.

Tinka skanauti ir karštas, ir atvėsusias.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą