Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai visiems gerai pažįstamas kugelis, bet tikrai ne. Šis patiekalas tikrai geriau. Darbo vienam gaminant nemažai, bet skonis atperka.
Reikės:
bulvių (1 žmogui maždaug 3),
faršo (panašiai tiek, kiek bulvių),
sūrio,
česnako,
mėgstamų prieskonių,
druskos,
pipirų.
Nuskustas bulves sutarkuokite „burokine“ tarka. Truputį pasūdykite (tik nepersūdykite).
Pakepinkite faršą: į keptuvę dėkite mėsą, smulkintą česnaką, berkite prieskonius ir patroškinkite.
Skardą patepkite aliejumi. Dėkite į ją sluoksnį tarkuotų bulvių. Ant bulvių dėkite kepinto faršo sluoksnį, ant jo – bulves, vėl faršą (kuo daugiau sluoksnių, tuo skaniau). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos.
Ant apkepo tolygiai užtarkuokite sūrio.
Šaukite į orkaitę ir 120 laipsnių temperatūroje kepkite apie 50 minučių.
Patiekti galima su mėgstamu padažu, tinka ir kečupas. O galima skanauti ir visai be jo.
Daugiau receptų FB Skanūs receptai