fbpx

Bulvių apkepas su faršu

Dalintis:

Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai visiems gerai pažįstamas kugelis, bet tikrai ne. Šis patiekalas tikrai geriau. Darbo vienam gaminant nemažai, bet skonis atperka.

Reikės:
bulvių (1 žmogui maždaug 3),
faršo (panašiai tiek, kiek bulvių),
sūrio,
česnako,
mėgstamų prieskonių,
druskos,
pipirų.

Nuskustas bulves sutarkuokite „burokine“ tarka. Truputį pasūdykite (tik nepersūdykite).

Pakepinkite faršą: į keptuvę dėkite mėsą, smulkintą česnaką, berkite prieskonius ir patroškinkite.

Skardą patepkite aliejumi. Dėkite į ją sluoksnį tarkuotų bulvių. Ant bulvių dėkite kepinto faršo sluoksnį, ant jo – bulves, vėl faršą (kuo daugiau sluoksnių, tuo skaniau). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos.

Ant apkepo tolygiai užtarkuokite sūrio.

Šaukite į orkaitę ir 120 laipsnių temperatūroje kepkite apie 50 minučių.

Patiekti galima su mėgstamu padažu, tinka ir kečupas. O galima skanauti ir visai be jo.

Daugiau receptų FB Skanūs receptai

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą