Kadangi gavėnia, mėsos kartais galima ir atsisakyti. Siūlome išbandyti neapsakomai skanų, sveiką, aromatingą ir sotų daržovių karį. Receptas labai lankstus ir lengvai adaptuojamas pagal skonį ar turimus produktus.
Reikės:
1 didelio svogūno,
2 vidutinio dydžio morkų,
1 raudonosios paprikos,
400 g batatų (saldžiųjų bulvių),
1 kalafioro galvos (apie 500 g),
100 g šviežių špinatų,
4 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių,
2 šaukštų smulkiai supjaustytos šviežios imbiero šaknies,
1,5 šaukšto raudonojo kario pastos,
1 skardinės kokosų pieno (400 ml),
1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų (400 ml),
250 ml daržovių sultinio iš kubelio,
1 šaukšto žuvies padažo,
2 šaukštelių sojų padažo,
1 šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus,
1 šaukšto šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3 šaukštų aliejaus kepimui,
smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų patiekimui.
Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Batatą nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Morkas nuskuskite, perpjaukite per pusę ir įstrižai supjaustykite storesnėmis juostelėmis. Papriką supjaustykite juostelėmis. Viską sudėkite į lėkštę. Kalafiorą išskirstykite nedideliais žiedynais.
Į keptuvę aukštais kraštais įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir įkaitinkite ant aukštos ugnies. Į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūną ir maišydami kepkite apie 4 minutes, kol šiek tiek apskrus. Prie svogūnų sudėkite batatus, morkas, papriką, truputį pasūdykite, viską išmaišykite ir kepkite apie 6 minutes. Daržoves retkarčiais pamaišykite. Į keptuvę sudėkite raudonojo kario pastą, smulkintą imbierą ir česnakus, viską išmaišykite ir kepkite apie 2 minutes.
Kokosų pieną supilkite į dubenėlį ir išplakite iki vientisos konsistencijos. Į keptuvę supilkite sultinį, kokosų pieną, smulkintus pomidorus, viską išmaišykite ir užvirkite. Troškiniui užvirus, ugnį sumažinkite ir virkite apie 3 minutes. Į troškinį sudėkite kalafioro žiedynus, viską išmaišykite ir lėtai virkite apie 15 minučių. Į keptuvę supilkite žuvų ir sojų padažą, sezamų aliejų ir sudėkite špinatus. Išmaišykite ir virkite vos kelias sekundes, kol špinatai suglebs.
Keptuvę nuimkite nuo ugnies, supilkite citrinos sultis, įberkite žiupsnelį juodųjų pipirų, druskos ir išmaišykite.
Troškinį apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir tiekite su ryžiais.
Skanių daržovių!
Daugiau receptų FB Karšta košė