fbpx

Gardusis kriaušių pyragas

Dalintis:

Nieko nėra gardžiau už nuo orkaitės sklindantį, nosį glostantį kepamo pyrago kvapą. Siūlome nuo medžio nusiraškyti keletą kriaušių ir išsikepti burnoje tirpstantį minkštutėlį pyragą
Tešlai reikės:100 g tarkuoto sviesto;100 g grietinės;1–1,5 stiklinės miltų;1,5 arb. š. kepimo miltelių Įdarui reikės:1 stiklinės grietinės;1 stiklinės cukraus;1 kiaušinio;2 valg. š. miltų;4–5 nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų kriaušių (galima įmaišyti obuolių) Iš visų produktų užminkyti tešlą, sukrėsti ją į apvalią maždaug 27 cm skersmens skardą, išlyginti, padengti ja ir skardos kraštus. Išmaišyti visus įdarui skirtus ingredientus, išskyrus kriaušes. Supilti įdarą į skardą ant tešlos. Kriaušes sudėti ant įdaro viršaus. Taip, kad pasidengtų visas paviršius.Šauti pyragą į 180–200 laipsnių orkaitę ir kepti apie valandą, kol gražiai apskrus.

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą